Első ajándék - 10 szuper tipp Adventi Naptárhoz

Itt az első ajándék!
A zokniban van néhány könnyen, gyorsan, otthon elkészíthető Adventi Naptár ötlet, hogy ha még nincs, el tudd még ma készíteni a gyerekek, és persze a magad örömére :)








Szuper ötlet, és nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik!
Kell egy karton, mindenféle kisebb-nagyobb dobozok, és csomagoló papír. Vond be a dobozokat ötletesen, papírból ragassz rá számokat, és ragaszd a kartonra! A kartont, ha szeretnéd festheted, díszítheted papírral, de hagyhatod natúr barna formában, úgy is jól fog mutatni. És persze kisebb formában is jól néz ki :)
 Ez tényleg nagyon egyszerű! Pár színes boríték egy kis ajándékkal ("felajánlás" a gyereknek, programok ilyesmi... vagy apróságokkal) töltve, felcsipeszelve egy egyszerű spárgára... 
Szintén nem túl bonyolult, dobozos megoldás. Gyufásdobozból is kivitelezhető akár, úgy még egyszerűbb :) 
Érdemes összeragasztani a dobozokat úgy, hogy ne essen szét nyitogatáskor!
 Egyik kedvencem az egyszerű és nagyszerű kategóriában... Bármilyen üvegtálkába, tartóba kerülhetnek a gyufásdobozok. Felnőtteknek is kiváló megoldás, és még dizájnos is :)
Papírgurigából készült kartontartók felfüggesztve, fehérre festve, és kinyomtatott hópelyhekkel díszítve. Egyszerű, szép, és nagyon könnyen a magad ízlésére alakíthatod. Persze akkor, ha van elég gurigád :)
Másik kedvencem - a papírszatyrok újrahasznosítása... Egy nagyobb papírszatyor elég hozzá, csak ki kell vágni a fülétől lefelé egy csíkot, a maradékból pedig kis tasakokat felragasztgatni. Egyszerű és aranyos.

Szintén nagyon ötletes megoldás, jégkrémpálcikákból. Ehhez persze kell elegendő mennyiségű pálcika, ha nincs, akkor is jó ötlet további dekorációk elkészítéséhez (pl. láttam hasonló megoldást karácsonyfadíszekkel a falra akasztva, de tobozokkal, természetes anyagokkal is el tudom képzelni). A dobozokat lehet hajtogatni, vagy lehetnek gyufásdobozok is rajta.

Megint csak egy egyszerű megoldás az elfoglalt anyukáknak, papírból. Kartonon papírtasakok, apró ajándékokkal, üzenetekkel. Csak könnyű dolgoknak!
 Ez is kedvenc, hihetetlenül egyszerű, és nagyon ötletes. Gyufásdobozokból ragassz össze egy fenyőalakot, vond be az oldalát csomagolópapírral és kész is!
És még egy utolsó jó ötlet - műanyagpoharak díszítve, felakasztva. Ezt is könnyű variálni az otthon fellelhető dolgok alapján.









Remélem, kaptál ötletet, és a gyerekek nem maradnak adventi naptár nélkül! Ők is készíthetnek egymásnak, vagy a szülőknek, jó kis program egy estére a művészkedés!

Jó alkotást, Szigetfalvi Andi





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése