Rólunk

Célunk: segíteni a családoknak, szülőknek abban, hogy gyermekeik sikeresebbek legyenek, az iskolában jobb eredményt érjenek el és teljes, boldog életet élhessenek, akkor is, ha tanulási problémákkal küzdenek.
Ezt az oldalt is ezért hoztuk létre - hiszen manapság a szülőknek, különösen a problémás gyermeket nevelő szülőknek a segítségre nagy szüksége van - itt találtok ingyenesen elérhető tanulást segítő kiadványt, illetve egy szintén ingyenes minitréninget, ami segít a problémák leküzdésében,  és szakértőnktől tudtok kérdezni - akár a kérdezz-felelek menüben, akár e-mailben szívesen állunk rendelkezésre.
Van lehetőség arra is, hogy korosztálynak és érettségnek megfelelő szinten egy szövegértést fejlesztő távoktatásos tréningen vegyetek részt gyermekeddel, ahol Te segítheted majd az előrehaladásban, és amellyel az iskolai fejlődését segítheted - hiszen ez az alapja az összes tantárgy megértésének.
A Feladattárban sok-sok fejlesztő feladatot találtok, és ha nehezebb helyzetben vagy, akkor az online egyéni fejlesztési tanácsadást ajánljuk figyelmedbe, ahol részletes és személyre szóló választ kaphatsz kérdéseidre. (Az utóbbi két lehetőség 2012-ben indul.)

Kik vagyunk?

Szigetfalvi Mariann: a projekt szakmai vezetője, a problémás gyermeket nevelő szülők tanácsadója

Tanítóként kezdte hivatását, majd tanulásban akadályozott szakos gyógypedagógusként folytatta. Harminc éve dolgozik a pedagógus pályán, ezalatt foglalkozott tanulási zavaros (dyslexia, dysraphia, stb...) gyermekek terápiás fejlesztésével, valamint figyelemzavaros, hiperaktív gyermekek fejlesztésével, kiemelkedő sikereket ért el Down szindrómás gyermek fejlesztésében, iskolája integrációs IPR rendszerének kidolgozója.

"Az elmúlt évek során rendszeresen találkoztam olyan gyermekkel, akihez különleges utat kellett találnom ahhoz, hogy fejlődni, haladni tudjon a mindennapi és iskolai tevékenységei során egyaránt. A szülői háttér, segítségnyújtás is meghatározó minden gyermek szempontjából, ezért tartom fontosnak, hogy a szakemberek a szülőkkel, és a gyermekkel együtt dolgozzanak, hogy a "problémásként" indult gyerek sikereket érhessen el az életben."


Szigetfalvi Andrea: a projektnek otthont adó cég, a Chance Hungary Oktatási és Szolgáltató Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. Gyakorló nyelvtanár (Chance Nyelviskola), marketinges. 

"Azért tartom fontosnak ezt a projektet, mert a szülők könnyen, kényelmesen vehetnek igénybe valós segítséget a gyermeknevelés során. Tréningjeink nem csak a gyerekeknek, hanem a azülőknek is szólnak - a cél az, hogy szülő és gyerek együtt járja végig a fejlődés útját. A gyerek így megszereti a tanulást, sikereket érhet el, a szülők pedig sokkal jobban megérthetik gyermekeik problémáját, küzdelmét - és hatékonyabban tudják segíteni őket.
Attól, hogy valaki dyslexiás, vagy valamilyen tanulási zavarral indul gyermekkorában, valódi sikereket érhet el az életben és a munkában egyaránt - de csak akkor, ha van mögötte egy segítő kéz."