Őszi, téli betegségek ellen

A téli időszakban fontos a betegségek megelőzése, nézzük, mit tehetünk ezért szülőként az Origo cikke szerint. A gyermekkori visszatérő felső légúti fertőzések megelőzésére a legtöbb, amit egy szülő tehet, hogy tápanyagban gazdag, vegyes étrenddel kínálja a gyermeket, figyel a gyerek D-vitamin-pótlására, és minél több időt töltenek együtt a szabadban.



Ha a gyermek tartózkodik eleget a friss levegőn, és zöldségekben-gyümölcsökben gazdag, vegyes táplálkozást folytat, nincs szüksége multivitamin-készítményekre télen sem - mondják a lapunk által megkérdezett szakértők.

"A felmérések szerint a magyar gyerekek harmada fogyaszt multivitamint. Amennyiben az étrend nem megfelelő, a vitaminnak van létjogosultsága. Sajnos itthon azonban inkább azok jutnak hozzá ezekhez a készítményekhez, akiknek nem lenne rá szükségük, míg azok a gyerekek, akik mennyiségileg és minőségileg is alultápláltak, nem engedhetik meg maguknak a multivitaminokat" - mondja dr. Klujber Valéria csecsemő- és gyermekgyógyász, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet osztályvezetője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése